Nyheter

Expo 2009

Publisert 01.06.2009

Vi ønsker å invitere alle våre samarbeidspartnere til Expo 2009 torsdag 11. – 12. Juni. Expo er en presentasjon av alle hovedprosjektene ved Høgskolen i Østfold. Arrangementet foregår ved høgskolens lokaler ved Tuneveien 20 i Sarpsborg. Det blir en muntlig presentasjon av våres prosjekt torsdag kl: 16.30 – 17.00. For mer informasjon, sjekk ut følgende lenker: www.hiof.no/expo

1. plass i Autodesk Design Award 2009

Publisert 17.05.2009

Judges evaluation: Winner: Østfold University College, who combined aesthetic elegance, aerodynamic efficiency and engineering excellence. They were able to assimilate a variety of concepts into a successful design whole. Advanced manufacturing techniques and computer-aided design resulted in a brilliantly-accomplished vehicle.

Les mer

…og vi er kvalifisert!!!

Publisert 08.05.2009

“JAAAAAAAAAAAAA” jublet hele laget da sjåføren Gunhild G. Andreassen og bilen vår Frost passerte mållinjen som 2. bil. Følelsen av å se bilen fullføre løpet, og det på første forsøk, kan egentlig ikke beskrives… Det strømmet masse følelser og tanker, samtidig som gledesrusen steg gjennom hele kroppen. Ja, det må egentlig bare oppleves! Først sto det på resultatlisten at vi var rangert nummer 6 og at vi hadde kommet 86,71 km på en liter, og det på det første løpet vi kun regnet som et testløp! Motoren var i gang hele tiden, vi kjørte med full vekt (dvs. interiør, gassdempere+++), men fremdeles fikk satt vi det beste resultatet for Urban Concept-biler fra Høgskolen i Østfold!

På vei til Shell Eco-marathon

Publisert 07.05.2009

I går var avreisen til Tyskland og en spent og overtrøtt gjeng dro av gårde. Bilen ble pakket i en varebil fra Brennes Auto i Sarpsborg, mens resten av oss fløy billig med Ryanair fra Torp flyplass. Når vi kom nedover, ca kl: 00.30, sjekket vi inn på Mandy’s Pension i Senftenberg. Tradisjonen tro var ikke bilen helt klar, så noe skruing måtte til. Siden det ikke var tillatt med testkjøring i paddock-området på banen, fant vi oss en bru vi kunne søke ly i og testkjøre bilen mens vi skrudde.

Avdukning + God Morgen Norge

Publisert 01.05.2009

Tirsdag 28.04.09 klokken 14.00 hadde vi avdukning av bilen vår på Aker  Brygge av Olje- og Energiminister Terje Riis Johansen. Det var en super dag, med veldig god respons, ikke minst fra ministeren. Etter avdukningen tok vi noen bilder ved operaen. Midt i all byggingen møtte vi også opp på TV2 på torsdag, da vi skulle være med på God Morgen Norge. Dette var kjempemorro og vi fikk ett bra innslag om prosjektet. Mer informasjon om dette finner du under Media.

Klimabil -09

Publisert 25.04.2009

Frost sto utstilt på Klimabil -09 lørdag 25/4 og fikk mye oppmerksomhet. Bilder fra Youngstorget:

Event Rudskogen

Publisert 19.04.2009

Event Rudskogen ble holdt på Rudskogen Motorpark fredag 17/4-09 og vi jobbet hardt for å få bilen ferdig til eventet, men på grunn av mangel på en del til drivlinjen, ble den ikke kjørbar. Det var allikevel en super dag, med strålende sol, så vi tok med bilen for å vise den fram, samt at sjåførene våre skulle få teste Citadine som Eidsvoll VGS har fikset opp.

Arbeid med bilen

Publisert 14.04.2009

Det er noen hektiske dager for gruppen med å sette sammen bilen til testkjøringen fredag 17. april. Ting skal på plass og alt må fungere. Her er noen bilder av prosessen:

Bilder fra prosess med interiør + div

Publisert 19.03.2009

Her kommer er noen bilder av hvordan vi ligger ann nå, med blant annet bilen, interiør og vi hadde også en design-demo med Daniel Forsgren!

Vinnere av Shell-konkurranse, Automessen -09

Publisert 01.03.2009

Under Automessen -09 har vi i samarbeid med Shell holdt en konkurranse hvor man ved å svare på 3 spørsmål, kunne vinne 30 liter drivstoff fra Shell.

Les mer

Automessen -09

Publisert 26.02.2009

25. februar til 1.mars arrangeres Norges største bilbransjeutstilling, Automessen -09, og Polar Bear Design ble invitert av Motorbransjen til å stille ut vår bil på deres stand under messen.

Les mer

Bildeserie av fresing hos TO-MO

Publisert 04.02.2009

Her er noen bilder av prosessen med fresing, pålegging av pasta osv hos To-Mo modell og interiørverksted.

2 presseoppslag i dag!

Publisert 04.02.2009

I dag var det 2 presseoppslag om oss, i Sarpsborg Arbeiderblad og Demokraten. De var på besøk forrige uke, ute hos HPC på Gressvik og fikk en liten smakebit av prosessen med å bygge bil. Ta en titt under fanen Media for en liste over presseoppslagene våres.

Les mer

Plastkomponenter bidrar med ruter!

Publisert 30.01.2009

I går tok vi turen innom Plastkomponenter i Fredrikstad for å se etter materiale til rutene, og vi fikk med oss en plate med 4mm til frontruten og en 3mm til siderutene. Disse skal deretter vakuumformes for å få formen til bilen, for så å monteres.

Les mer

Artikkel i Fredrikstad Blad, “På vei mot Shell Eco-marathon” 15. jan 2009

Publisert 15.01.2009

I går, da vi jobbet med formene, kom det innom en fotograf fra Fredrikstad Blad og senere på kvelden ble vi oppringt for et raskt intervju. I dagens papirutgave av avisen kan man lese resultatet, eller gå til linken under for å motta artikkelen i PDF-format.

Les mer

Bildeserie fra fresing hos Eker Design

Publisert 08.01.2009

Her er noen bilder fra fresing hos Eker Design:

Former er satt til fresing!

Publisert 19.12.2008

Nå er de første formene endelig satt til fresing hos Eker, så da kan vi ta en liten pust i bakken etter mange timers arbeid midt oppe i eksamensperioden. Litt jobbing med formene står fortsatt igjen så jula blir nok ikke helt fri, men det verste stresset på denne siden av året er i alle fall overstått. Noen av delene skal sendes til To-Mo modellverksted for fresing i nærmeste fremtid.

Les mer

Østfold Fylkeskommune inn som en av hovedpartnerne

Publisert 21.11.2008

Vi sendte en søknad til Østfold Fylkeskommune, om mulig samarbeid, da de har tradisjon som en av de viktigste støttespillerne til prosjektet. De viser med dette at Østfold er et fylke der man tør å satse på ungdommen, samt støtter opp rundt forskning og utvikling. Dette kommer veldig godt med, og vi er stolte av å ha fortsatt tradisjonen med samarbeid!

Les mer

Litt arbeidsbilder + kort film om prosjektet

Publisert 19.11.2008

Film om prosjektet, fremgang med mer:

Les mer

Lindberg & Lund inn som partner i prosjektet!

Publisert 18.11.2008

Hadde i dag et møte med Lindberg & Lund, og de valgte å gå inn i prosjektet. De kommer til å stille med alt fra kjernemateriale, resin, karbonfiber med mer. Vi setter stor pris på at en så stor og seriøs aktør velger å bli med i prosjektet. Lindberg & Lund har alltid hatt som hovedmål å samle de ledende produsenter innen deres produktspekter og er i dag Norges mest komplette leverandør innen kjemisk forbruksmatriell. For mer informasjon se lindberg-lund.no

Foreløpige renderinger av bilen

Publisert 17.11.2008

Her er noen snikbilder av 3D-modellen. Den er langt fra ferdig, men ett hint om hvordan designet kommer til å bli. Snart skal modellen ut til fresing og deretter skal det støpes karosseri ut fra dette.  Følg med for oppdateringer!

Les mer

Polar Bear Design på formiddagssendingen til Nrk Østfold 6. nov 2008

Publisert 10.11.2008

Vi fikk besøk av Petter Grimnes fra Nrk Østfold. og torsdag 6/11-08 var vi på formiddagssendingen til Nrk Østfold. Klippet varer i ca 20 minutter og inneholder info om prosjektet, bygging og scanning av mock-up, samt generelt om Shell Eco-marathon. Les mer

Artikkel i Drammens Tidende; “Tegner miljøvennlig sportsbil” 4. nov 2008

Publisert 04.11.2008

Drammensgutten Kaiwan Hasani ble tirsdag 4. november intervuet av Drammens Tidende. Artikkelen gav et godt innblikk i prosjektet og det omfanget som gruppen har gitt seg ut på.

Les mer

Artikkel i Sarpsborg Avis; “Morgendagens bilkonstruktører”, 4. nov 2008

Publisert 04.11.2008

Vi valgte å stille ut litt av prosjektet vårt på Østfoldhallen i Fredrikstad. Der var alle positive til designet og det arbeidet vi hadde lagt ned så langt og lokalavisa Sarpsborg Arbeiderblad var selvsagt interessert i å finne ut hva vi drev med.

Les mer

Polymerdagene 2008

Publisert 30.10.2008

To av medlemmene fra Polarbear Design dro til Polymerdagene 2008, 8. - 9. oktober ved Clarion Hotell, Gardermoen. Polymerdagene er en konferanse for polymerindustrien, og alle de viktigste aktørene og firmaene innen industrien er representert her.

Les mer