Bilen

Dette er 5. året Høgskolen i Østfold (HiØ) deltar i Shell Eco-marathon (SEM) og prosjektene tidligere har fått stor oppmerksomhet i media. Blant annet egen dokumentar på NRK1, samt presentasjoner i lokale og nasjonale aviser og radio. I tillegg er de stadig ute på utstillinger og forskjellige events. HiØ har tidligere sanket flere premier, i blant annet klassene design, kommunikasjon, sikkerhet og bruk av miljøvennlige materialer.

Frost - Skrå bak

Årets bil er den 6. som blir utviklet på skolen og har fått prosjektnavnet Frost. Frost byr på et innovativt, spenstig uttrykk, med sportslige egenskaper og klare relasjoner til dagens supersportsbiler. Store luftinntak i fronten, som fører luften på siden av bilen, for så å svinge inn foran bakhjulene, er med på å bidra til en så lav luftmotstand som mulig.

Hjertet i bilen, er en mopedmotor fra Honda. Denne gjennomgår noen forandringer, men ikke for store endringer, da vi ønsker å ha en motor tilnærmet “out of the box”-løsning. Karosseriet er laget i karbonfiber, på grunn av de ekstreme egenskapene til dette materialet som gjør at bilen blir lettest mulig. Ved å bruke en monocoque-løsning, slik som i Formel 1, oppnår vi maks styrke og sikkerhet.

Bilen stod blant annet utstilt på Automessen -09 onsdag 25. februar t.o.m søndag 1. mars på Norges Varemesse i Lillestrøm.

Sjekk ut events til høyre for å se hvor du kan se bilen neste gang!

Tekniske data:

Karosseri: Epoksyarmert karbonfiber

Farge: Glacier Frost Mica

Ruter: Lexan (Polycarbonat)

Drivstoff: Ethanol (E100)

Lengde/Bredde/Høyde: 2980 / 1300 / 1010mm

Estimert totalvekt: 102 kg


Skisser: